GK & Current Affairs: Daily Basis GK & Current Affairs of December 20 & 21-2015

22 Dec 2015    03:04 pm

GK & Current Affairs: Daily Basis GK & Current Affairs of December 20 & 21-2015

From today onwards JNTUFORUM is going to post GK and Current Affairs every day, then you can easily get the daily updates and General Knowledge. below 10 Q & A are the recent topics occured on 20th and 21st December 2015. 

1. On which date, National Consumer Day is observed in India?

[A]December 15

[B]December 20

[C]December 24

[D]December 28

ANSWER:  C

2. Which of the following teams has won the 2015 FIFA Club World Cup?

[A]Sanfrecce Hiroshima

[B]Barcelona FC

[C]River Plate

[D]Auckland City

ANSWER:  B

3. The Gorewada Zoo and Wildlife Rescue Centre is located at which state of India?

[A]Gujarat

[B]Odisha

[C]Rajasthan

[D]Maharashtra

ANSWER:  D

4. Pia Alonzo Wurtzbach, who has won the 2015 Miss Universe title, hails from which country?

[A]Portugal

[B]Philippines

[C]Spain

[D]USA

ANSWER:  B

5. Which of the following teams has won 2015 Indian Super League Football tournament?

[A] Goa FC

[B]Kerala Blasters Football Club

[C]Chennaiyin Football Club

[D]Mumbai City Football Club

ANSWER:   C

6. Which of the following countries has approved world’s first dengue vaccine?

[A]United Kingdom

[B]Canada

[C]Mexico

[D]France

ANSWER:  C

7. Who of the following has won the 2015 BBC Sports Personality of the Year?

[A]Dan Carter

[B]Jessica Ennis-Hill

[C]Kevin Sinfield

[D]Andy Murray

ANSWER:  D

8. What is India’s rank on Forbes’ annual list of the best countries for business in 2015?

[A]28

[B]40

[C]61

[D]97

ANSWER:  D

9. Which of the following countries hosted the World Trade Organization (WTO) Ministerial Conference of 2015?

[A]India

[B]Kenya

[C]Canada

[D]Switzerland

ANSWER:  B

10. Who of the following has won the Under-19 Singapore Squash Open?

[A]Vivek Khosla

[B]Abhay Singh

[C]Rajan Singh

[D]Surendar Naik

ANSWER:  B